17.11.13

ΜΙΚΕΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ


…γράφει ο Γιάννης Κωνσταντινούδης
      
Η πασίγνωστη πλέον αλυσίδα cafe έχει εισβάλει στην καθημερινότητα του ανθρωπάκου.Η μικελοποίηση της πόλης έχει τεθεί σε εφαρμογή.ΣΧΕΔΙΟ - "η αποβλάκωση της μάζας".Πήρε μπρος για την διαμόρφωση της Ελλάδας.
Και αυτή η πανηλίθια φάτσα του μουστακοπατομπούκαλου histερα πήρε τα ηνία του trend από τα ξεπερασμένα Mc donalds και Goody's.Μέχρι να επινοηθεί η επομενη μόδα..

      Ο Κύριος Μικελάκης όμως αποτελεί μία πιο εξελιγμένη φόρμουλα του παλαιού καρεκλά.Πουλάει image.Σε μια ξεπεσμένη πνευματικά,πολιτικά και ηθικά Ελλάδα πουλά αυτό που έχει ανάγκη ο μέσος νεολαίος-και όχι μόνο.Τα πλαστικά όνειρα του Νεοέλληνα στριμώχτηκαν σε μια τραπεζοκαρέκλα που μόνο αν ήσουν χόμπιτ της μέσης γης θα ένοιωθες άνετα.

     Ο Κύριος Βροντάκης περιέργως μοιάζει να απολαμβάνει τη θέση του.Γουστάρει να δηλώνει βροντερά το παρόν του στη παρωδία του ρεύματος.Μήπως δεν ταιριάζει η ψυχολογία του με την ασφυτικά κλειστοφοβική ατμοσφαίρα της εν λόγω αλυσίδας μαγαζιών;
      Κάποιος ανεγκέφαλος είχε δηλώσει πως το να πίνει κάποιος τον καφέ του σε παγκάκι και να κατουρά στα πάρκα είναι η αρχή της αναρχίας.Οπότε πρέπει να υποθέσω ότι η ταξη και η ευνομία υπόκειται στο να συσκευαστείς και συ κάτω απο την σφραγίδα του κάθε mikel.Και το PANOPTICON σχεδιάστηκε ως εξής..Εσύ στο ρόλο του κύριου Βροντάκη ,μια καταπιεσμένη προσωπικότητα,που απεγνωσμένα θέλει να φωνάξει την μοναδικότητα του.Γιατί κάθε άνθρωπος δημιουργήθηκε ξεχωριστός απο τη φύση του,ανεξαρτήτως αν την αποτάζεται.Και την αποτάζεται,γιατί του μάθανε στα σχολεία και στις εκκλησίες πως μόνο έτσι γίνεται αρεστός στο κοπάδι.Να πηγαίνει με τους πολλούς.Να αλλοιώνει το εγώ του και να το προσαρμόζει με τα μέτρα του "φυσιολογικού" της εποχής.Πολλές φορές νομίζει οτι διαφέρει γιατί έγινε το μαύρο προβατο.Η διαφορά δεν ήταν ποτέ στο χρώμα.Πάλι πρόβατο είναι.
       
Το δέχεσαι;




"something's wrong, shut the light
heavy thoughts tonight

and they aren't of snow white

dreams of war, dreams of liars
dreams of dragon's fire
and of things that will bite"





1 σχόλιο:

Κώστας είπε...

Γεια σου "Ανθρωπάκο". Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο για τα Μικέλ. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι το θέμα με αυτήν την αλυσίδα.

Μια παρατήρηση μόνο για την εικόνα με το πρόβατο, επειδή θα έπρεπε να αναφέρεται ο δημιουργός της, δηλαδή η ιστοσελίδα www.kostas3001.gr και επειδή κάποιος έχει «κόψει» το κάτω μέρος της εικόνας, όπου κανονικά αναφέρεται η πηγή, θα σας ήταν εύκολο να την αντικαταστήσετε με την πρωτότυπη που βρίσκεται εδώ:
http://1.bp.blogspot.com/-tx8rYa1Xsa4/UQXIon4yriI/AAAAAAAABgc/XFwUa420uII/s1600/Kostas3001+-+Oxi+Probatopoihsh.jpg ;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
Κώστας