27.10.13

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ευρώπη να εύχεσαι…

...γράφει ο Βασίλης Θυμιανίδης

Η μόνη λύσηΤάση φυγής; Τι από τα δύο;Ίσως και τα δύο;
  Θα μεταναστεύσω… Στην Αγγλία θα πάω και ξέρεις κάτιΘα έχω την ζωή που πάντα ονειρευόμουν. Πριν καν πατήσω το πόδι μου σε ξένη γη θα έχουν ήδη στρώσει το κόκκινο χαλί και θα με περιμένει συνοδεία από το αντίστοιχο προξενείο προκειμένου να αποδώσει τιμές, επαίνους και όλα τα σχετικά.Τι ευτυχία είναι αυτήΣτη συνέχεια θα με παραλάβει η ολόμαυρη και‘’γυαλιστερή’’ από τα σύννεφα( συχνό φαινόμενο στο Λονδίνο) λιμουζίνα και ξέρετε που θα με αφήσειΜόνο και έρημο στο bigben απέναντι από ένα ιδιαίτερα κουλτουριάρικο μουσικό συγκρότημα που μάλλον μοχθεί για ένα παραπάνω χαρτζιλίκιγιατί ξέρετε και το άλλοΗ κρίση είναι γενική, ειδική και πάνω απ’ όλα μαζική!
   Όχι, δεν τα παρατάω τόσο εύκολα. Θα τα καταφέρω. Όπου και να πάω ξέρω ότι ο ικανός μπορεί να τα φέρει εις πέρας σε κάθε δυσκολία. Θα σπουδάσω, θα κάνω το καλύτερο μάστερ. Γιατί ένα μάστερ από αγγλικό ‘’ιδωτικό’’ πανεπιστήμιο αναγνωρίζεται διαφορετικά. Λόγω της ποιότητας σπουδών; Διαφημιστικοί λόγοι;Ένας καλός συνδυασμός θεωρείται βασικό συστατικό επιτυχίας.
  Έχετε πλήξει στα σκοτεινά και ανιαρά πανεπιστήμια της Ελλάδας;
  Καταπράσινα πάρκα γεμάτα πολλά υποσχόμενους φοιτητές να κάνουν την ανατροπή που τόσο επιθυμούν κατακλύζουντις ευρωπαικές πόλεις, ιδανικές για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση, ποιότητα ζωής, οικονομική άνεση. Τουλάχιστον αυτή είναι η ‘’πραγματικότητα’’ που λανσάρεται.
 Είναι στιγμές που σκέφτομαι πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είναι τελικά κάποιος που είναι μακριά από τους δικούς του ανθρώπους, τον λαμπερό ελληνικό ήλιο, την γαλάζια θάλασσα στην οποία εκμυστηρεύεταικανείς τα πιο κρυφά του μυστικά, τις πιο τρελές του ανησυχίες, τα όνειρα του, τη ζωή του.
  Είναι δυστυχώς και αυτή η προσπάθεια της χώρας μας να διώξει τους νέους που δεν μένει απαρατήρητη. Είναι από τις φορές που λυπάσαι να είσαι πρωταγωνιστής, πρωταγωνστής στη μιζέρια και τη δυστυχία.
 Ακόμα και έτσι δεν θέλω να τα παρατήσω.Αρνούμαι. Υπόσχομαι στον εαυτό μου να εξαντλήσω κάθε δυνατό ενδεχόμενο. Ποιος θα κάνει την αλλαγήΠοιους περιμένετε;Θεωρούμαι ονειροπόλος αυτή τη στιγμή; Θεωρείτε τα όνειρα μου ουτοπικά και εξωπραγματικά;
  Κανόνας νούμερο 1: ‘’Να πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας.’’


Δεν υπάρχουν σχόλια: